Others

Meh le follow...

Monday, May 26, 2014

Bahagia tanpa makwe

Kenapa bila aku cakap aku takde makwe ramai orang yang tak percaya? Wajib eh kena ada makwe? Apa aku ni ensem sangat ke sampai tak boleh kalau tak ada makwe? hohoho..

Aku ada rupa makhluk asing ke bila aku takde makwe? Apa kepala boleh keluar tanduk ke bila takde makwe?

Mentaliti budak-budak muda zaman sekarang. Kalau takde kekasih tu dah macam serupa orang takde kehidupan.. Come la.. Boleh je nak bahagia kalau takde makwe atau pakwe. Bukannya kekasih kau tu yang boleh jamin kau masuk syurga. Bukannya kekasih kau tu yang bagi kau bahagia. Hakikatnya bahagia tu datang daripada Tuhan. Apa guna bahagia dengan kekasih kalau kau tak pernah rasa bahagia dengan Tuhan. Tak ke?

Hati rasa resah semacam kalau takde kekasih. Rasa hidup macam tak lengkap. Relakslah... Ada jodoh insyaallah adalah tu teman hidup kau. Kalau ada kekasih pun kau ingat selamat ke daripada dosa dan maksiat semua tu? Keluar dating pegang-pegang tangan tu ingat tak dosa ke?

Errkkk.. terlebih suda.. Maap andai yang terasa. Aku cuma nak bagi tau. Aku pun boleh bahagia tanpa makwe. Just waiting for my future wife.. Insyaallah.. Amin..


1 comment:

  1. Assalamualaikum.. saya setuju dgn pandangan saudara..:)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails