Others

Meh le follow...

Friday, August 29, 2014

Tak teringin ke nak ada awek?

Aku sering ditanya dengan soalan macam ni..
"Kau tak teringin ke nak ada awek?"

Gila tak teringin! Orang gila tu kalau dia tak gila pun mesti dia teringin nak ada awek..

Lepas tu ada pulak yang cakap macam ni..
"Muka handsome macam kau pun tak ada awek ke?"

Terkedu sekejap. Handsome ke aku ni? Tetiba perasan sendiri..

Ada jugak yang cakap..
"Bila nak kahwin? Umur dah 24 tahun.."

Aku balas balik..
"Fahrin Ahmad yang hot tu umur dah 30 lebih, relex je tak kawin lagi. Si Hans Isaac yang dah nak dekat 40 tahun tu pun sama tak kahwin lagi. Anuar Zain lagilah umur dah 40 lebih still tak kahwin lagi."

Jadinya pelik sangat ke aku yang baru 24 tahun dan handsome bak kata mereka still tak ada awek dan still tak kahwin-kahwin lagi????

Pfftttt...

Mentaliti pemikiran bebudak zaman sekarang. Awek/pakwe tu dah dianggap benda yang wajib dalam hidup. Kalau tak ada awek kau boleh dianggap seperti makhluk asing bermata satu...


Aku kata:
Patutnya risaukan dulu cinta dengan Tuhan yang tak settle-settle lagi daripada sibuk nak kejar cinta manusia."

Friday, August 22, 2014

Hidup yang indah

Terkadang rasa hidup tak bermakna. Kehidupan yang bosan? Mungkin.. Tapi bukan ke kehidupan itu kita yang mencorakkannya? Atau sekadar bergantung kepada takdir. Menunggu suratan yang dah ditulis oleh Tuhan untuk kita. Jika indah, indahlah ceritanya. Jika suram, dukalah ceritanya..

Hidup yang indah.. Apa yang membuatkan kehidupan menjadi begitu indah? Kawan-kawan? Keluarga? Harta? Pangkat? Cinta? Atau apa?

Sendiri yang bertanya. Sendiri yang mencari jawapan. Aku ingin mengajak diriku, kau, kau dan kau untuk sama-sama memikirkan jawapannya...



Thursday, July 17, 2014

Ziana Zain pun dah bertudung. Anda bila lagi???

Semenjak dua menjak ini entry Gempar.. Ziana Zain hantar anak ke sekolah agama tetiba pulak menjadi entry paling pemes dalam blog aku ni. Ini mungkin gara-gara berita hot panas meletup akak Ziana kita dah bertudung litup sekarang ni.

See!!! Tak sangka apa yang aku cakap dalam entry yang dulu tu menjadi kenyataan. Siapa tahu anak sulung kak Ziana tu menjadi pendorong kepada emaknya tu untuk bertudung.

Hidayah tu milik Allah. Kalau dia nak bagi tak kira siapa. Sama-samalah kita mendoakan agar kak Ziana kekal bertudung sampai bila-bila dan semoga ramai lagi artis-artis dekat Malaysia ni yang akan berhijrah seperti beliau.

Cuma aku nak tergelak baca komen salah seorang pembaca di sebuah blog. Katanya dia risau kalau-kalau golongan adik-adik dan fondan-fondan di luar sana yang terlalu obses pada kak Ziana akan turut bertudung gara-gara penangan hijrah beliau. Mati lerrr noks!!! Itu hijrah songsang namanya.. kikiki…


Aku kata:
“Hidayah tu sebenarnya dah lama datang kepada kita. Kuncinya adalah pada diri kita sendiri sama ada nak atau tidak menerima hidayah tersebut.”
Related Posts with Thumbnails