Others

Meh le follow...

Friday, November 2, 2012

Aku mimpi kawin

Hai.. Errr, ada orang ke? Huhu.. Semalam aku mimpi, aku akan dinikahkan.. Jodoh pilihan orang tua.. Aku tak kenal pun siapa dia.. Aku nak tengok muka, tapi mak tak bagi.. Yang aku musykil, aku nampak ada 2 orang gadis (pandangan dari belakang & tak nampak muka) yang berbaju pengantin.. Apakah petandanya itu? Takkan sekali 2 kot.. Errrr..
 
Seingat aku, ini la first time ak mimpi macam nih.. Wah, petanda besarkah ini? Mungkin ia dipengaruhi oleh perasaan yang meluap-luap untuk hidup berkeluarga sehingga terbawa-bawa ke dalam mimpi.. Gua dah 22 tahun beb.. Dah boleh start nak usha-usha calon.. ;-P

Ada orang nak cari yang sempurna sebagai pasangan hidup.. Aku pun sama.. Kalau boleh nak yang cantik, solehah, kaya, pandai masak, pandai ambik hati... semualah.. Wah, test tinggi tu.. Huahua..
 
Tapi kena terima hakikat bahawa jodoh, ajal dan maut di tangan Tuhan.. Aku cuma mampu berdoa semoga diberikan jodoh seperti ciri-ciri yang aku nak.. Errrmm.. sebenarnya malu nak tulis entry pasal nih.. Huhu..
 

Perempuan yang baik untuk lelaki yang baik.. Soalannnya sekarang, baik ke kita???? Layak ke nak dapatkan pasangan yang baik???? So, apa yang kita boleh buat sekarang, sama-samalah kita berubah menjadi lebih baik.. Tapi kena betulkan niat lillahitaala.. bukan sebab nak dapatkan isteri yang baik dan solehah semata-mata... :-)

Wahhh, sweet kan!
Sape nak kawin dengan aku nanti, kena pakai purdah macam ni.. Ada berani???

9 comments:

  1. waaaa.. mimpi daa.
    x lme lagi laa tu
    semoga dpt yg terbaek. Amin~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin.. Tak sabau dah nie.. haha.. ;-)

      Delete
    2. bwkkan bersabar ye..
      blajo kasik abes dlu.
      bru sng. hehe

      Delete
  2. amboi..
    dah masuk mimpi nie..
    cepat2 cari calon..
    nnti dah bercalon..
    dan prepare..
    jagn lupa antar kad wedding kat saya..
    ehikss *nyibuk betoi*

    all the best bratha!

    (yg x leh blah bila mimpi skali dua org..dh pasang niat nk khwin dua ker?)

    from ::Arkitek Hati::

    ReplyDelete
  3. saya berani sahut cababran awak

    ahahhahah :P

    insyaALLAH mesti ade nye... =)

    ReplyDelete
  4. sekali dua ye awk rembat? haha..
    insyaallah semoga dpt jodoh yg tbaek utk awk.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails