Others

Meh le follow...

Saturday, August 3, 2013

Praktikal punya cerita

Ada orang tanya aku. Kenapa tak update blog walhal dalam entry sebelum ni poyo kata nak update sehari sekali bahkan berkali-kali. Sebenarnya aku tengah berpraktikal atau bahasa ekslusif sikit orang panggil latihan industri dekat Perpustakaan Politeknik Sultan Idris Shah, Sabak Bernam. Tak jauh pun dari rumah. Ada la dalam 20 minit. Tapi aku rasa cam jauh jugaklah macam nak ke hujung dunia.

So, kesimpulannya aku busy.. Hohoho.. Busylah sangat.. ;)

Ini dah nak masuk minggu ketiga aku berpraktikal. Baru la dapat merasa berpraktikal dengan sesungguhnya. Kalau tak sebelum ni aku duk melanguk je tak buat apa-apa. Kena pulak diorang bagi aku duduk meja hujung sekali. Aku tengok meja, meja tu tengok aku balik. Meja kosong apa pun tak de. Kalau bagi komputer sebijik siap dengan internet okeylah jugak. Takde lah aku terkebil-kebil kebosanan.

Memang tempat tu takde keje apa sangat pun. Bajet tak banyak, so diorang tak pakai system. Kalau ada system mungkin banyak sikitlah yang aku boleh belajar. So, aku kena bersiap sedia mental dan fizikal untuk menahan tahap kebosanan yang melampau. Kot kalau korang ada idea apa yang boleh aku buat untuk hilangkan bosan maka boleh la share dengan aku.

Nak ngorat awek-awek kat situ? Masalahnya aku ni lelaki pemalu..

Nak membaca buku-buku kat situ? Takut kantoi dengan boss pulak kata aku curik tulang..

Nak makan? Oi sekarang bulan puasa ye..

Tidor? Berani buatlah kalau rasa nak jadi bahan umpatan dekat situ.. Silap-silap kena tendang keluar dari situ..

Baca Quran? Beribadah??? Aku takut orang kata aku bajet alim pulak.. Hohoho..

Jadi apa patut aku buat??????

Fening-fening....

Gambar atas pemandangan kat politeknik tu.. Gambar bawah pulak pemandangan kat dalam library..

Aku kata: 
"Takde istilah bosan sebenarnya dalam hidup ini. Manusia yang bijak akan tahu macam mana nak manfaatkan waktu yang terluang. Tuhan bagi waktu 24 jam sehari kalau tak dimanfaatkan betul-betul, maka sia-sialah.."

7 comments:

  1. Kalau banyak masa free tu la sesuai nak hapdet blog... ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ye... tpi ada internet problem la..

      Delete
  2. assalamualaikum. hehehe. buat kerja sendiri je :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'salam.. wat hal sendiri je.. huhu..

      Delete
  3. Wow...xsangka ... ahhaha..masih praktikal ke ape..im salah sorg student psis kottt..hahahah...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails