Others

Meh le follow...

Monday, July 8, 2013

Tajdid Hadhari (Da'i TV3 Pendakwah Milenia)

Kau kenal ini orang???



Ya, dialah ikon anak muda masa kini.. Heh heh

Nama beliau Mohamad Tajdid Hadhari b. Romli. Finalis rancangan Da'i Pendakwah Milenia TV3. Baru-baru ni beliau ada datang bagi ceramah Ramadhan kat aku punya kampus. Lawak jugak beliau ni sampai terkekek-kekek hadirin yang hadir ketawa terutamanya gadis-gadis.

Single katanya. Masih study lagi kat UiTM Shah Alam. Apa pasal aku tulis pasal beliau nih???

Why? Why? Why?

Aku pun tak tau. Mungkin sebab aku sempat bergambar kenangan dengan beliau kot. So, alang-alang boleh jadi bahan cerita.


Beliau sangat mesra orangnya. Tak kekok bersembang dengan beliau. Rasa macam dah lama kenal pun ada. Apapun, selamat maju jaya Hadhari. Moga dapat menjadi inspirasi anak muda untuk lebih mencintai agama.

Kebetulan pulak.. Nama penceramah, TAJDID HADHARI.. Nama penganjur, PERSATUAN MAHASISWA HADHARI
Kiri: Bekas finalis Da'i TV3,
Kanan: Bakal juara the next Da'i TV3..
Heh heh..
Aku kata:
"Jadi popular tu bagus kalau kepopularan kau tu boleh bagi manfaat kepada agama dan juga manusia. Tapi niat kena betullah. Kalau setakat nak gila glamor, baik tak payah. Tuhan tak pandang pun.."

7 comments:

  1. Wah... Ada bekas finalis Da'i, ada juga bakal juara Da'i...

    Hebat...!

    Abang 'bakal juara', nak sain... Hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dari dulu asyik minta sain je.. mintak lah benda lain pula.. heh heh..

      Delete
    2. aaa... mintak duit boleh tak...?

      Delete
  2. wah3.. ade bekas dan bakal Da'i TV3 ni..
    xpe.. cite2 tu pnting. good luck. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. x berhajat pun sbenarnya... niat berdakwah tu mmg ada, tpi x nak la jadi famous.. huhu..

      Delete

Related Posts with Thumbnails