Others

Meh le follow...

Sunday, September 22, 2013

Cerita lawak.. chapter VS PC


Ini ada satu insiden yang aku rasa lawak. Aku rasa la. Tak tau la kau orang punya rasa. Lain orang lain rasa dia. 

Kat library tempat aku praktikal ni, kalau nak guna komputer kat bilik multimedia kena daftar dulu dan tinggalkan kad matrik. So, bila diorang nak keluar, aku akan tanya PC berapa atau diorang akan sebut sendiri nombor PC untuk aku pulangkan balik kad matrik diorang yang dah diletakkan dalam box ikut nombor PC.

Dan ada la sorang budak perempuan ni nak keluar dari bilik tu. Aku just pandang je dia menantikan dia menyebut sendiri nombor PC dia..

Dengan confidentnya dia cakap "chapter...." pastu dia gelak sebab baru perasan yang dia dah tersalah sebut. Sepatutnya dia nak cakap PC.. Pastu baru dia sebut yang betul "PC nombor sekian2"... 

Aku pun ulang sebut balik "chapter ye..." pastu duk bantai gelak sekali. Dia dah malu gila time tu tapi duk bantai gelak jugak. Aku punya la tak tahan nak senyum sampai dia dah keluar pun aku duk senyum sorang-sorang. Bila ada orang lain masuk aku duk tahan sekejap senyum tu pastu sambung balik. Sumpah lawak.. Kalau la ada orang tengok aku senyum sorang2 time tu dah sah2 kena tuduh gila..

Hai dik oii, kalau ye pun dalam kepala otak tu duk pikir pasal study je, takkanlah sampai tersasul sebut chapter.. Ye la, chapter kan ada berkaitan dengan nombor.. Haha.. Adehhh...

Korang baca ni lawak tak? Ke aku sorang je perasan lawak??? Sungguh-sungguh aku tulis ni tau.. Tolonglah gelak ke senyum ke buat apa yang patut bagi nak ambik hati aku... Huahua....

Tak lawak? Okey, tak lawak sudah... gi main jauh2.. aku nak sambung gelak....

Aku kata:
"Terkadang apa yang berlaku di sekeliling kita mampu menjadi penawar untuk hati yang sedang berduka."

8 comments:

  1. ahahahahah die tu tersasul sb tgk abg kacak jage kaunter 2 ahahahhahahah

    ReplyDelete
  2. Abang kacak sangat... cepat2 la cari sorang... ari tu dah ngintai sorang, tak kan tak sangkut2 lagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgn gelojoh sgt.. bunga bukan sekuntum.. hehe..

      Delete
  3. knapa ade iklan kat tepi kiri ni. mcm susah nak baca entry ni. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah.. aku pun tak tau mcm mane iklan tu tiba2 bleh ada.. dh try cari setting utk romeve tpi x jumpa.. huhu..

      Delete
  4. Replies
    1. awak student PSIS? ops, kantoi pulak.. hehe.. :)

      Delete

Related Posts with Thumbnails