Others

Meh le follow...

Saturday, March 29, 2014

Tragedi MH370, suatu tanda bukti kekuasaan-Nya

Kehilangan pesawat MH370 menggemparkan dunia. Malaysia tiba-tiba sahaja menjadi terkenal di seluruh dunia.

Perkara ini boleh dilihat sebagai satu cara Allah memperlihatkan kekuasaan-Nya. Bila Dia kata jadi, maka jadilah perkara tersebut tanpa dapat dihalang oleh manusia.

Misteri terus kekal misteri. Sains terus cuba merungkai misteri ini. Segala bentuk teknologi dan kepakaran manusia dikerah untuk cuba menjejaki pesawat ini dan seterusnya merungkai akan apa yang sebenarnya terjadi.

Namun, selagi Allah tidak mengizinkan maka ia tetap tidak akan berjaya. Si kafir akan terus bergantung harap pada teknologi dan sains semata. Orang yang beriman akan terus berdoa mengharapkan petunjuk daripada Tuhan Pencipta. Penganut agama lain turut berdoa mengikut cara mereka.

Maha Suci Allah. Yakinlah bahawa pasti ada sesuatu yang Allah nak tunjukkan pada manusia mengenai kejadian ini. Buka mata buka hati. Setiap yang berlaku itu bersebab dan ada hikmah yang tersembunyi.

Manusia, kembalilah kepada Tuhan. Dia yang Maha Berkuasa. Dia yang Maha Mengetahui. Hanya Dia yang tahu dan boleh memberikan jawapan kepada misteri kehilangan MH370 ini.


1 comment:

Related Posts with Thumbnails