Others

Meh le follow...

Saturday, June 25, 2011

Akak nak air ape???


Dalam tercungap-cungap menahan pedas, adikku yang umurnya baru 6 tahun tetiba muncol. Lalu terjadilah dialog berikut:

Hannan  : Akak, nak air ape? Hannan wat kan..
Aku         : Time kaceh, air milo ea..
Hannan  : Tak bulehh..
Aku         : Air orenn??
Hannan  : Tak leh..
Aku         : Air tehh??
Hannan  : Tak leh jugak..
Aku         : Abes tu, sume tak boleh, air masak jela!
Hannan  : OKE;))..

[beberape minit kemudian]

Hannan  : Nah, susah wat air masak..!
Aku         : Cehh!~ ... (anyway, thankz a lot atas susah payah kamu tu..♥)

****************************

YANG TUA DIHORMATI YANG MUDA DISAYANGI

Nabi Muhammad s.a.w bersabda:
“Barangsiapa tidak menyayangi anak kecil kami dan tidak mengenal hak orang tua kami maka bukan termasuk golongan kami.”
(HR. Al-Bukhari dalam Al-Adab, lihat Shahih Al-Adab Al-Mufrad no. 271)

Pssstt: Nie bukan cerita adik En. Reza. Ini cerita kawan En. Reza punya adik. Macam best pulak cerita dia ni. So, nak share kat sini. (Thankz to Nur Izzah bt. Mukhtar). Memang kelakar la adik kamu tu.

8 comments:

  1. cute nye adik kawan tu.. klaka-klaka

    ReplyDelete
  2. sue perbs:
    Cute ke? Sy pun x tau sbb x prnah jumpa.. hehe.. tpi mmg klakar la..

    syrupmasin:
    Budak2.. biasa la.. klo diorang menangis pun nmpak comel je.. haha.. ;-)

    aNdi.Hanin:
    Confident je classmate cik Hanin?! huhu.. cik Hanin ni mesti tgh tertunggu-tunggu entri psal cik Hanin plak kan? hehe..

    ReplyDelete
  3. betul la tu... dah semua x bleh minum... airkosong mesti boleh...
    cute lah budak kecik tu...

    ReplyDelete
  4. COMEL JER BDK TU..HEHEHEHE
    kecik2 dh rjin walaupun sekadar air masak...hehehe

    ReplyDelete
  5. Green Apple & ezzu:
    Haha.. comel kan.. cari kat google.. huhu..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails