Others

Meh le follow...

Tuesday, January 10, 2012

Awek, meja, exam & pengawas exam... Tajuk tah ape-ape.. ;-)

Semalam aku exam. Masa nak masuk dewan exam tu, mata aku pun melilau-lilau la cari port baik punyer. Tiba-tiba aku nampak ada satu meja kosong sebelah awek muslimah cun bertudung agak labuh. Aku pun dengan langkah penuh menggoda terus tuju kat meja sebelah awek tu dengan harapan awek tu berkenan kat aku. Boleh la dapat calon isteri.
Tapi hampeh betul, awek tu langsung tak pandang kat aku. Jeling-jeling pun tak de. Adehh, memang muslimah betul. Aku suka, aku suka. Macam tu lah bagus. Bak kata Ustaz Azhar Idrus “Perempuan yang suka melayan ramai lelaki tidak sesuai dijadikan isteri.”
So, awek nie kira sesuai la dijadikan bini. Heh heh. Oh, aku terlalu gatal... Sori cik awek..
Keterujaan duduk sebelah awek tu direntap oleh keadaan meja aku yang asyiklah bergoyang-goyang. Aku rasa orang yang buat meja tu silap ukur dia punya kaki la. Itu pasal meja tu goyang-goyang sebab kaki tak sama panjang.
Aku pun amek la pen lepas tu letak kat bawah kaki meja tu supaya meja tu tak goyang-goyang lagi. Lepas tu, aku pun jawablah exam dengan penuh ketenangan. 
Ini adalah meja exam! Nak buat meja tidur pun bulih!!!
Tiba-tiba datang sorang pengawas exam duk bongkok-bongkok kat sebelah aku. Apa hal lah ni. Rupanya dia tengah berusaha sepenuh tenaga menarik pen bawah kaki meja aku tu. Tarik-tarik tak boleh, tarik tarik tak boleh.
Dengan selambanya pun aku berkata, “Pen tu saya buat alas sebab meja nie goyang-goyang.”
Dia pun tersengih-sengih kemaluan sambil berkata, “Oh, ye ek? Awak ada pen lain tak?”
Sambil membuat muka pelik aku pun menjawab, “Ada.”
Haisshhh.. Takkan la aku nie sengal sangat kan bawak sebatang pen je pastu pegi buat alas kaki meja.
Ingatkan dah setel. Beberapa langkah pengawas tu berjalan tinggalkan aku, tiba-tiba dia patah balik tanya soalan yang sama, “Awak ada pen lain tak nih?”
“Ada-ada. Jangan risau.” Adehhh, bagus betul puan pengawas tu. Sayang betul dia kat aku. Kalaulah awek kat sebelah aku yang tanya macam tu. Hoho..
Jawab exam dibawah cahaya mentari... Kau mampu?
Lepas tu aku pun sambung la balik jawab exam. Beberapa minit lepas tu ada lagi seorang pengawas lelaki duk bongkok-bongkok sebelah aku. Sama gak la. Dia duk sibuk tarik pen bawah kaki meja aku tu. Disebabkan dia lelaki, so agak ganas la aksi dia menarik pen tu. Haha. Aku duk gelak je. Dalam hati la.
Aku dah explain pen tu untuk alas kaki meja. Tapi dia tak berapa nak dengar. Aku pun terpaksa la cakap kuat sikit. Baru dia dengar. Budak-budak lain yang tengah jawab exam dah usha-usha pelik je. Apalagi dia pun buat la muka cover malu sambil menepuk-nepuk bahu aku dengan penuh kasih-sayang. Huahua.
Ingatkan dah boleh jawab exam tanpa gangguan. Rupa-rupanya ada lagi. Haisshh, memang mengganggu kosentrasi aku betol. Datang pulak seorang cik pengawas buat benda yang sama. Bongkok-bongkok sambil menarik-narik pen dengan penuh perasaan.
Adoii, cukup-cukup le tu pengawas-pengawas semua. Cukup-cukup le ganggu aku nak jawab exam.Aku dah rasa macam tengah memperdajalkan pengawas exam pulak. Sorang-sorang terkena dengan aku. Maaf le. Saya bukan sengaja.
Semua salah meja tu. Siapa suruh dia goyang-goyang! Huhu. Aku nak pikat cik awek muslimah kat sebelah aku tu, bukannya pengawas-pengawas@lectures tu. Haisshh...
Itulah balasannya kalau niat tak berapa nak betul. Kan Allah dah bagi balasan. Padan muka aku kena kacau time jawab exam... Huhu. Ini semua cik awek tu punya pasal!!! Errr... 

Perhatian!!! Aku tak gatal k! Saja tambah effect jiwang kasi saspen sikit entri nih.. Huahua.. 

9 comments:

  1. Ala... klu gatal dgn aweks muslimah tu terus terang je la... bole aku tolong masuk minang utk ko...

    hahaha...

    doa aweks tu makbul la... sbb dia xnk ko dok sblh dia... hahaha...

    ReplyDelete
  2. doa si muslimah: Ya Allah lindungilah aku dari so pervert ni"
    hehe -gurau ok
    tapi memang kelakar la apa yang berlaku...

    ReplyDelete
  3. Laaa awek tu takkan sikit pon tak jeling time invigilator tu dtg kt meja? Ish..

    ReplyDelete
  4. bagus ye awek tu jaga mata dia.
    haha, untung lah sapa yg dapat. :P

    ReplyDelete
  5. Muhammad Syahmi:
    Dia bkan x nak.. Dia diam tanda suka le tu..

    anaMuslimah:
    Makbul doa muslimah tu.. hehe

    Liyana Zahim:
    Entah, maybe ade kot dia jeling.. Jeling2 manja.. hehe..

    Miss Primadona:
    Thankz.. :-)

    mySara:
    Begitulah yg sepatutnya seorang muslimah yg sejati.. Jaga mata & jaga hati..

    ReplyDelete
  6. baik betul pengawas peperiksaan ko ari tu

    ReplyDelete
  7. hahah, lawak tol... niat kene betol...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails