Others

Meh le follow...

Saturday, September 3, 2011

Aku dan duit raya...

5 hari raya dah kita raya...
Berapa banyak duit raya kau dapat?

Aku?
Ada la sikit-sikit. Dah tua-tua pun still lagi dapat duit raya. Memang pemurah betol la pakcik-pakcik & makcik-makcik sedara aku nih.

Start raya pertama penat menerima kunjungan sedara-mara. Penat yang berbaloi sebab last-last mesti dapat duit raya. Heh heh.

Kalau kecik-kecik dulu dapat RM 100++ pun rasa macam dah kaya sangat. Tapi sekarang angka 100 tu rasa macam sikit sangat je.

Tamak? Tak bersyukur?
Bukanlah macam tu. Mungkin perubahan masa dan keadaan yang membuatkan aku berfikir macam tu. Kalau dulu nak beli apa semuanya mak bapak yang tanggung. Tapi sekarang dah kena belajar-belajar guna duit sendiri walaupun tak de pendapatan lagi. 

Raya-raya nie mood berblog tu tak berapa nak ada. Trafik pun confirm-confirm la jatuh. Blogger-blogger semua balik kampung kot.. Hoho. Sunyi sepi je blog-blog.. 

Ok lah.. Babai. Takde idea nak bebel. Jom layan kartun raya.

"Bersyukurlah dengan rezeki yang Allah berikan walaupun sedikit." 


10 comments:

Related Posts with Thumbnails