Others

Meh le follow...

Monday, September 5, 2011

Musim balik kampus

4 bulan sudeh aku menjadi penganggur terhormat lepas abis diploma awal bulan Mei hari tu. Minggu depan dah kena sambung study balik. Tapi sekarang aku dah tukar title dari budak diploma ke budak degree.

Persoalannya disini, adakah alam degree itu seindah alam diploma dimana aku boleh study ikut sukahati aku diibaratkan seperti sedang pergi honeymoon? Atau alam degree nanti akan menjadi satu alam yang begitu sibuk dan sukar seperti alam bunian atau alam kubur? Argghhhh... aku dah semakin mengarut...

Bayangkan kau sedang asyik tidur dan bermimpi indah, tiba-tiba dikejutkan oleh emak kau untuk ke kedai membeli asam keping. Mesti kau akan angin dan akan timbul satu perasaan yang tak best sebab tidur kau diganggu.

Dialog nie aku copy dengan bangganya dari blog http://www.amirizzat.com/ & http://akudiadantehoais.blogspot.com/. Lepas tu aku edit ikut sukahati aku. Jujur kan aku! Hoho..

Macam tu gak la dengan aku. Sedap-sedap goyang kaki mengabiskan beras mak abah kat rumah selama 4 bulan, tetiba dah kena balik universiti. Nak pegang pen pun aku dah kekok sekarang ni. Tak tau la macam mana bila dah mula kuliah nanti.

"Hidup mesti diteruskan. Hadapilah semuanya dengan ikhlas dan tenang. Niatkan kerana Allah. InsyaAllah, Allah akan permudahkan segala urusan dan hati pun akan tenang."

Belajar betul-betul bang. Jangan berangan je lebih.

19 comments:

  1. uit, masuk uitm shah alam ker? bole la singgah umah ek...

    ReplyDelete
  2. Alam degree adalah alam paling releks dan otai dan bersahaja.. Makin tnggi blajo makin senang pERCAyelah kate2 kakak senior mu ini.. Hahahah~

    ReplyDelete
  3. Muhammad Syahmi:
    Yup.. tpi kt UiTM kampus Puncak Perdana, Shah Alam.. Dah dekat boleh la kot minum2 kopi ke..

    Liyana Zahim:
    Siyes ke kak? Nie yg adeq mkin brsemangat nih.. hehe.. ;-)

    ReplyDelete
  4. UiTM kampus Puncak Perdana, Shah Alam.. ?????

    wah2.... bakal2 jd junior ni... ahahahah.. ahahahahha ambk koz pe???

    sy bdk uitm puncak perdana juga :) koz library..im220 :)

    ReplyDelete
  5. haha..aku malas nk mule sem nih..adoii..dgn start jd part 1 balek nye..kau ta pe lg part 3 :D

    ReplyDelete
  6. aimi adilah:
    Yup.. puncak perdana.. kos sama gak.. sy budak baru.. sila beri tunjuk ajar ye akak seniOr.. hehe.. :-)

    Amoychanteks:
    Thankz r.. Amek kos library science & information management..

    syrupmasin:
    Haha.. aku pun malas gak nie.. dah best2 duk umah tetiba kena bljr blik.. rilex la adeq part 1.. bljar rajin2.. hormat seniOr.. huahua.. ;-)

    ReplyDelete
  7. time tuk mncairkn otak yg dh beku tuh....selamat belajar la yek....:)

    ReplyDelete
  8. arghhhh..part 1 ta part 1..aku tetap alumni..haha..kau duduk umah sewa ke kolej doe??

    ReplyDelete
  9. Ungu Violet:
    Thankz.. Harap2 cair la otak tu.. haha.. ;-)

    syrupmasin:
    Ak x tau lgi.. ak redah je daftar 11 aribln nie.. nsib baik dpat la kolej.. klo x ak merempat la kt mne2..

    nick dot anis:
    Thankz.. Moga selamat smuanya.. :-)

    ReplyDelete
  10. all the best di alam degree ye~
    insyaAllah klo yakin diri...
    segalanya akan dipermudahkan...

    ReplyDelete
  11. sgt jujur . HAHAHHA!

    belajar bang!!

    ReplyDelete
  12. salam dr mama...

    selamat belajar kembali....setelah lama dok rehat di rumah...

    p/s jgnlah marah bila mak suruh pi kedai....

    ReplyDelete
  13. haha! selamat belajar bekas abg mpp :)
    ko blaja mane ni?

    ReplyDelete
  14. .:|kamaryeah|:.:
    Ameen.. Smoga Allah permudahkan segalanya..

    muhamad hanif:
    Doa la bnyak2.. InsyaAllah, Allah akan buka jalan..

    AwieKashi:
    Yup.. bljr, bljr & trus bljr..

    maszull:
    W'salam.. Thankz.. Haha.. X mrah pun.. anak yg soleh kena la ikut apa yg mak suruh kan..

    aQimie Ceplos:
    Macih2.. Ak smbung UiTM Puncak Perdana, S. Alam.. :-)

    ReplyDelete
  15. selambat kembali gak..hehe alam degree x sama rasanya ngn alam dip..hehe aku pn x tau sebab x masuk alam dip huhu tapi yg pasti dgree bukan masa tok honeymoon haha..

    ReplyDelete
  16. wah, tahniah ye cik reza..
    sis masih dip lagi..ni pun mcm malas2 ish2..
    good luck ok?

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails