Others

Meh le follow...

Saturday, August 13, 2011

Kalau dah sakit, apa pun tak bolehhhh...

Dah dua hari aku tak berapa nak sihat. Selsema sikit, batuk sikit, pening-pening lalat sikit dan demam sikit-sikit. Bila dah demam nie baru la terpikir “kalau la sihat kan best, senang sikit nak beramal ibadat dibulan yang mulia nie.”

Ye ye je! Tapi bila dah sihat Tuhan pun tak ingat. Begitu la biasanya kita, bila dah susah dan sakit baru la nak ingat Tuhan kan.

Tuhan bagi sakit sebab Tuhan nak kita dekat dengan Dia. Tuhan rindu nak dengar rintihan dan rayuan hamba-hambaNya. Itu la sebab Dia timpakan musibah. 

Makanya hargailah masa sihatmu. Manfaatkanlah ia dengan beribadah dan bermunajat kepada-Nya. Kalau dah sakit, apa pun tak bolehhhh...

9 comments:

  1. sokong2....manusia bile sihat lupa pd yg esa....

    ReplyDelete
  2. Best entry nie
    Salam kenal,
    nice blog,
    done following you,
    Kalau free jemput singgah ke blog saya,
    Bagi komen and nasihat ok.
    http://fahmiefiras.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Jasman:
    Sokong ek.. bagus2.. hehe..

    MATA HITAM:
    dah susah bru nk ingat Tuhan kan.. huhu..

    fahmie firas:
    Salam kenal gak..
    Thankz.. ok. akan kesana.. :-)

    ReplyDelete
  4. Tula sebabnye kalau sihat ni,kena selalu ingat kat Allah..

    ReplyDelete
  5. menjaga kan lebih elok dari mengubati. jaga kesihatan tu baik2. banyakkan minum air masak masa bersahur. kalau boleh jangan lah masa sakit baru nak ingat tuhan. tapi lumrah manusia semua macam tu kecuali yg betul2 beriman.

    feel free http://chemeyowns.blogspot.com/ :)

    ReplyDelete
  6. Nurul Rafhana:
    Yup.. ingat Allah sentiasa..

    Hafifi Izzuddin:
    Thankz for your advice.. Sama2 la kita beringat..

    ReplyDelete
  7. tak per..Allah swt bg sakit nak mengurangkan dosa kita ..get well soon chill ^^v

    ReplyDelete
  8. syafakallah... semoga cepat sembuh..

    http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/jangan-marah.html

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails